tirsdag 15. september 2009

Et valg er over

Jeg har gjort borgerplikten min.
De rødgrønne ser ut til å fortsette å styre landet (ikke min skyld :-)  ).


Etter en lang periode med tåkeprat, løfter vi vet ikke vil bli holdt, overraskende lite skittkasting og velgere som vanlig styrer mot sentrum var vel ikke valget hverken spesielt spennende eller overraskende.


Nok en gang vil Arbeiderpartiet bli nødt til å inngå kompromisser og avgi makt til de mindre særpartiene for å styre AS Norge trygt fremover. Dermed vil igjen SV og Senterpartiet få større makt enn de strengt tatt burde ha i følge folkets dom.

Hvorfor kan ikke Arbeiderpartiet og Høyre slå seg sammen? Forskjellene mellom partiene er marginale, et parti er litt mer glad i statlig styring enn det andre - men det burde ikke være så stort sprik mellom liv og lære lenger enn at de kunne finne hverandre. Da får man effektivt vekk partier med særinteresser og landet vil ha en sterk flertallsregjering, noe vi ikke har hatt på mange, mange år. I tillegg blir opposisjonspartiene nødt til å spisse profilen sin slik at de trekker lenger ut mot venstre/høyre. Nå er det jo sånn at de kan ligge mot midten og nyte godt av de store partienes behov for å inngå samarbeid for å danne et flertall.

Nei, Høyre og Arbeiderpartiet. På tide at dere lar historisk differanse være historie, kommer sammen og danner en sterk flertallsregjering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar